Treska v rýžovém obalu
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
125 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
75 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.
- Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.