Treska v rýžovém obalu

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Paprika červená 1 ks
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pórek 1 ks
Rýže neloupaná (Natural) 125 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 75 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.
  2. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.