Šafránové rizoto s parmezánem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vývar slepičí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny.
  2. Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem.
  3. Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky.