Šafránové rizoto s parmezánem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
400 g |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vývar slepičí |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji opečeme. Vmícháme špetku šafránu a zvolna, po částech přiléváme vývar. Rýže musí tekutinu vsakovat. Asi po 20 minutách dušení rýži osolíme, opepříme a kastrol odstavíme z plotny.
- Do rizota vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a zbylé máslo ve vločkách. Rizoto dáme do mísy a posypeme zbylým sýrem.
- Před podáváním ozdobíme pokrm lístky bazalky.