Mrkvová rýže s tofu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Feferony |
2 ks |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme sójovou omáčku a kari koření. Tofu nakrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nasekané feferonky a česnek. Přidáme tofu a za častého míchání chvíli opékáme. Nakonec přidáme vařenou rýži, mírně zahřejeme, vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a vše chvíli dusíme.
- Hotový pokrm osolíme a vmícháme na kolečka nakrájené jarní cibulky.