Lasagne se smetanovým špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Špenát se smetanou mražený |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Lasagne |
200 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh, smetanu, 60 g nastrouhaného sýru a vejce rozšleháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku muškátu.
- Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe lasagne, na ně rozložíme vrstvu rozmraženého špenátu a potřeme tenkou vrstvou připraveného tvarohového krému. Vrstvy opakujeme až do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří špenát.
- Pokrm posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.