Lasagne se smetanovým špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Špenát se smetanou mražený 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Lasagne 200 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 300 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh, smetanu, 60 g nastrouhaného sýru a vejce rozšleháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku muškátu.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe lasagne, na ně rozložíme vrstvu rozmraženého špenátu a potřeme tenkou vrstvou připraveného tvarohového krému. Vrstvy opakujeme až do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří špenát.
  3. Pokrm posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.