Makaronový nákyp s paprikami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mozzarella |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.
- Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.
- Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.