Makaronový nákyp s paprikami

Ingredience


Cibule 1 ks
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 100 ml
Mozzarella 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.
  3. Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.
  4. Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.