Kuřecí stehna s barevnou rýží

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Jablka 1 ks
Kari koření 3 kávová lžička
Kompot ananasový 100 g
Kuřecí stehna 4 ks
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rýže loupaná 200 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozšleháme 4 lžíce oleje s 2 lžičkami kari koření, špetkou chilli koření, solí a pepřem. Směsí potřeme stehýnka a zprudka je opečeme na zbylém oleji. Potom maso zvolna dusíme asi 20 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Rýži uvaříme ve vývaru. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na vypečeném tuku. Očištěná papriky a jablko nadrobno nakrájíme, přidáme k pórku a podusíme.
  3. Ananas nakrájíme na kousky a spolu se smetanou a sherry přidáme k zelenině. Vše promícháme s rýží, ochutíme kari kořením, chilli kořením, solí a pepřem.
  4. Stehýnka i rýži upravíme na talíře a ihned podáváme.