Kuřecí stehna s barevnou rýží
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Jablka |
1 ks |
Kari koření |
3 kávová lžička |
Kompot ananasový |
100 g |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozšleháme 4 lžíce oleje s 2 lžičkami kari koření, špetkou chilli koření, solí a pepřem. Směsí potřeme stehýnka a zprudka je opečeme na zbylém oleji. Potom maso zvolna dusíme asi 20 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Rýži uvaříme ve vývaru. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na vypečeném tuku. Očištěná papriky a jablko nadrobno nakrájíme, přidáme k pórku a podusíme.
- Ananas nakrájíme na kousky a spolu se smetanou a sherry přidáme k zelenině. Vše promícháme s rýží, ochutíme kari kořením, chilli kořením, solí a pepřem.
- Stehýnka i rýži upravíme na talíře a ihned podáváme.