Zeleninová omáčka k těstovinám
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
1 ks |
Hrášek mražený |
200 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.