Zeleninová omáčka k těstovinám

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 1 ks
Hrášek mražený 200 g
Mléko polotučné 125 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Gouda 45% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nakrájený na kostičky a nasekaný česnek rozmícháme se smetanou a mlékem. Ohříváme tak dlouho, až se sýr roztaví. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cuketu a papriku očistíme a nadrobno nakrájíme. Zeleninu a hrášek podusíme na rozehřátém oleji asi 10 minut a vmícháme do omáčky.