Květáková omáčka k těstovinám

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Květák 750 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sardelové řezy 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.
  3. Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.