Květáková omáčka k těstovinám
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Květák |
750 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sardelové řezy |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Sardelové řezy nakrájíme na kousky velké asi 2 cm.
- Máslo a olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme sardelové řezy, květák, rajčata a vše krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme oreganem.