Marinované houby s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hlíva ústřičná |
300 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
125 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
12 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné houby nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do velké nízké mísy.
- Smícháme olej, sójovou omáčku, pepř, na plátky nakrájený česnek a nasekaný kerblík. Zálivkou pokapeme houby s paprikami a necháme asi 1 hodinu proležet.
- Směs dáme do alobalové grilovací misky, vložíme na rozehřátý gril a krátce pečeme. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.