Dukátové buchtičky s vinným šodó

Ingredience


Citrony 20 g
Cukr krupice 350 g
Cukr vanilka 20 g
Droždí 50 g
Máslo čerstvé 350 g
Mléko polotučné 750 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1200 g
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 300 g
Vejce slepičí 120 g
Víno bílé 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.
  2. Příprava šodó: Žloutky rozšleháme s cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání ve vodní lázni nebo na páře nahříváme až do zhoustnutí. Do hotového šodó zamícháme vanilkový cukr.
  3. Při podávání horkým šodó přeléváme porce teplých buchtiček.