Dukátové buchtičky s vinným šodó
Ingredience
Citrony |
20 g |
Cukr krupice |
350 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Droždí |
50 g |
Máslo čerstvé |
350 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g |
Sůl |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
300 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Víno bílé |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.
- Příprava šodó: Žloutky rozšleháme s cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání ve vodní lázni nebo na páře nahříváme až do zhoustnutí. Do hotového šodó zamícháme vanilkový cukr.
- Při podávání horkým šodó přeléváme porce teplých buchtiček.