Okouník mořský na paprikách
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Okouník mořský |
750 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
500 g |
Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička |
Paprika žlutá |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.
- Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.