Okouník mořský na paprikách

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Okouník mořský 750 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 500 g
Paprika mletá sladká 3 kávová lžička
Paprika žlutá 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.
  2. Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.