Vývar ze zvěřiny s knedlíčky
Ingredience
Cibule |
80 g |
Divoké koření celé |
0.1 g |
Nové koření celé |
0.1 g |
Pepř černý celý |
0.1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Srnčí plec |
750 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1700 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.
- Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.
- Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.
- Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.
- Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.
- Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.
- Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.
- Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.
- Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.