Mleté maso se zeleninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Kapusta růžičková |
600 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
300 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, spolu s nasekaným česnekem vsypeme na rozpálený olej. Krátce osmahneme a přidáme mleté maso. Smažíme, dokud se nevytvoří hrudky, osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky, okapaná rajčata a tymián. Vše vaříme asi 15 minut. Chvíli před koncem varu vložíme okapanou kukuřici, fazole a růžičkovou kapustu. Podle chuti pokrm přisolíme a opepříme.
- Podáváme s česnekovou bagetou.