Mleté maso se zeleninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Fazole bílé sterilované 400 g
Kapusta růžičková 600 g
Kukuřice cukrová nakládaná 300 g
Maso mleté - mix 500 g
Mrkev kořen 400 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, spolu s nasekaným česnekem vsypeme na rozpálený olej. Krátce osmahneme a přidáme mleté maso. Smažíme, dokud se nevytvoří hrudky, osolíme a opepříme. Maso zalijeme vývarem, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky, okapaná rajčata a tymián. Vše vaříme asi 15 minut. Chvíli před koncem varu vložíme okapanou kukuřici, fazole a růžičkovou kapustu. Podle chuti pokrm přisolíme a opepříme.
  2. Podáváme s česnekovou bagetou.