Zeleninová polévka se sýrem

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Cibule 2 ks
Květák 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pórek 2 ks
Rýže loupaná 30 g
Sýr Gruyére 100 g
Těstoviny čtyřvaječné 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.
  2. Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.
  3. Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.