Zeleninová polévka se sýrem
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
2 ks |
Rýže loupaná |
30 g |
Sýr Gruyére |
100 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.
- Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.
- Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.