Brambory s fazolkami
Ingredience
Brambory |
800 g |
Fazolky mražené |
250 g |
Nakládaný zelený pepř |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
8 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hrubo nakrájené fazolové lusky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Oloupané brambory na hrubo nastrouháme a po částech opečeme v oleji do zlatova. Všechny opečené brambory dáme do velké pánve. Přidáme fazolky, očištěnou, na nudličky pokrájenou papriku a vše opékáme ještě 3 minuty. Přidáme nasekaný zelený pepř a nakonec pokrm ozdobíme rozkrájenou pažitkou.