Brambory s fazolkami

Ingredience


Brambory 800 g
Fazolky mražené 250 g
Nakládaný zelený pepř 2 kávová lžička
Olej rostlinný 8 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hrubo nakrájené fazolové lusky povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Oloupané brambory na hrubo nastrouháme a po částech opečeme v oleji do zlatova. Všechny opečené brambory dáme do velké pánve. Přidáme fazolky, očištěnou, na nudličky pokrájenou papriku a vše opékáme ještě 3 minuty. Přidáme nasekaný zelený pepř a nakonec pokrm ozdobíme rozkrájenou pažitkou.