Cibulové koláčky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
750 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
40 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej olivový |
4 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr balkánský |
200 g |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Zakysaná smetana |
160 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.
- Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.
- Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.