Cibulové koláčky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 750 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 40 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej olivový 4 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr balkánský 200 g
Tymián čerstvý 4 ks
Zakysaná smetana 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.
  2. Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.
  3. Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.