Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Koňak vaječný 125 ml
Meduňka 1 ks
Mléko polotučné 375 ml
Solamyl 4 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.
  2. Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.
  4. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.