Toasty s lososovou pěnou

Ingredience


Chléb toastový 8 krajíc
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Losos - filety 300 g
Losos uzený 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky uzeného lososa vložíme na 15 minut do mrazničky. Potom je rozmixujeme s olivovým olejem, ušleháme s máslem, tvarohem, solí, pepřem a 2 lžícemi citronové šťávy do pěny.
  2. Omytý filet nakrájíme na kostičky, vmícháme spolu s nasekanou pažitkou do pěny. Osolíme, opepříme a ochutíme zbylou citronovou šťávou. Pěnu uložíme do chladničky.
  3. Toastový chléb opečeme a každý krajíc rozkrojíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. Na každý dáme kopeček vychlazené lososové pěny, ozdobíme pažitkou a dílkem citronu.