Vanilkové bezé s malinami

Ingredience


Cukr krupice 140 g
Maliny 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme ji se 125 g cukru. Bílky ušleháme do tuha a zvolna přisypáváme připravený cukr.
  2. Cukrářský sáček s hvězdicovým nástavcem naplníme sněhem, na plech, vyložený pečicím papírem nastříkáme asi 40 hvězdiček. Sušíme je v troubě při mírné teplotě a pootevřených dvířkách trouby asi 60 minut.
  3. Smetanu se zbylým cukrem do tuha ušleháme. Omyté maliny (několik ponecháme na ozdobu) rozmačkáme vidličkou a vmícháme do šlehačky. Trochou šlehačky slepíme vždy 2 bezé. Po vychlazení bezé upravíme na talířky a ozdobíme zbylými celými malinami.