Jablečné řízky
Ingredience
Calvados |
1 dl |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Hořčice kremžská |
1 kávová lžička |
Hrachové lusky |
250 g |
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
800 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky.
- Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě.
- Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky.
- Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou.