Jablečné řízky

Ingredience


Calvados 1 dl
Cibule červená 1 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Hrachové lusky 250 g
Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 800 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky.
  2. Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě.
  3. Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky.
  4. Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou.