Tortellini v polévce minestrone

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cuketa 1 ks
Kapusta hlávková 0.25 ks
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 ks
Pórek 2 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Tortellini 250 g
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a omyjeme, mrkev, celer a cuketu nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a kapustu na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu osmahneme na oleji, přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut.
  2. Tortellini uvaříme podle návodu, scedíme je, propláchneme studenou vodou a po okapání je přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme petrželkou.