Tortellini v polévce minestrone
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Kapusta hlávková |
0.25 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Tortellini |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a omyjeme, mrkev, celer a cuketu nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a kapustu na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu osmahneme na oleji, přilijeme vývar a povaříme asi 10 minut.
- Tortellini uvaříme podle návodu, scedíme je, propláchneme studenou vodou a po okapání je přidáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme petrželkou.