Thajská kuřecí polévka

Ingredience


Arašídová pomazánka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.25 kávová lžička
Cibulka jarní 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Kokosový krém 85 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 170 g
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Nudle čínské vaječné 350 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme kuřecí maso zbavené kůže a nakrájené na kousky, mletou kurkumu a mleté chilli papričky. Po 3-4 min. pánev odstavíme.
  2. Do teplého kuřecího vývaru rozdrobíme kokosový krém a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté vlijeme vývar do pánve, přidáme citronovou šťávu, arašídovou pomazánku a vaječné nudle. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 15 min.
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a koriandr, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 min.
  4. Mezitím na malé pánvičce za stálého míchání osmahneme strouhaný kokos a nadrobno nakrájenou chilli papričku, cca 3 min., dokud kokos nezhnědne.
  5. Směs přidáme do polévky a ihned podáváme.