Thajská kuřecí polévka
Ingredience
Arašídová pomazánka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.25 kávová lžička |
Cibulka jarní |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Kokosový krém |
85 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
170 g |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Nudle čínské vaječné |
350 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1600 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme kuřecí maso zbavené kůže a nakrájené na kousky, mletou kurkumu a mleté chilli papričky. Po 3-4 min. pánev odstavíme.
- Do teplého kuřecího vývaru rozdrobíme kokosový krém a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté vlijeme vývar do pánve, přidáme citronovou šťávu, arašídovou pomazánku a vaječné nudle. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 15 min.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a koriandr, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 min.
- Mezitím na malé pánvičce za stálého míchání osmahneme strouhaný kokos a nadrobno nakrájenou chilli papričku, cca 3 min., dokud kokos nezhnědne.
- Směs přidáme do polévky a ihned podáváme.