Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Datle |
55 g |
Fazolová omáčka žlutá |
2 polévková lžíce |
Fazolové klíčky |
115 g |
Nudle rýžové |
230 g |
Okoun říční |
1 kg |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
0.25 hrnek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.
- Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.
- Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.
- V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.
- Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.