Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem

Ingredience


Bazalka 8 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová tráva 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Datle 55 g
Fazolová omáčka žlutá 2 polévková lžíce
Fazolové klíčky 115 g
Nudle rýžové 230 g
Okoun říční 1 kg
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 0.25 hrnek
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.
  2. Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.
  3. Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.
  4. V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.
  5. Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.