Pistáciový krém z podmáslí

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Grapefruity 2 ks
Limetka 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko - podmáslí 400 ml
Pistácie 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Voda pitná 100 ml
Želatina 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody.
  2. Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut.
  3. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny.
  4. Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu.
  5. Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi.