Pistáciový krém z podmáslí
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Grapefruity |
2 ks |
Limetka |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
400 ml |
Pistácie |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Voda pitná |
100 ml |
Želatina |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody.
- Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut.
- Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny.
- Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu.
- Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi.