Filé po brazilsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
1200 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetka |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej sójový |
100 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny.
- Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.