Filé po brazilsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Filé z aljašské tresky 1200 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetka 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej sójový 100 ml
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny.
  2. Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.