Polévka z růžičkové kapusty se sýrem
Ingredience
Feferony |
1 ks |
Kapusta růžičková |
750 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka krůtí |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme.
- Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme.