Polévka z růžičkové kapusty se sýrem

Ingredience


Feferony 1 ks
Kapusta růžičková 750 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka krůtí 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Vývar z hovězích kostí 1 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a vaříme asi 25 minut. Několik kapustiček vyjmeme, otrháme lístky a odložíme stranou. Zbylé růžičky kapusty ve vývaru jemně rozmixujeme.
  2. Krůtí šunku nakrájíme na nudličky a spolu se zakysanou smetanou vmícháme do polévky. Krátce ohřejeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  3. Polévku rozdělíme do šálků, posypeme na kostičky nakrájenou feferonkou, nastrouhaným sýrem a lístky růžičkové kapusty. Ihned podáváme.