Růžičková kapusta s hovězím masem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 400 g
Hřebíček 2 ks
Kapusta růžičková 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.
  2. Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.
  3. Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
  4. Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.