Růžičková kapusta s hovězím masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Hřebíček |
2 ks |
Kapusta růžičková |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.
- Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.
- Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
- Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.