Květák na paprice

Květák na paprice - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 220 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme zesklovatět oloupanou a nakrájenou cibulku na másle, přidáme papriku a orestujeme.
  2. Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kousky.
  3. Osolíme a dusíme doměkka.
  4. Moukou rozmíchanou v mléce zahustíme omáčku, přidáme smetanu a dochutíme.