Karbanátky s mrkvovým krémem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
450 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slunečnice - semena |
70 g |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
75 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.
- Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
- Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.
- Podáváme s mrkvovým krémem.