Karbanátky s mrkvovým krémem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Maso mleté - mix 450 g
Mrkev kořen 500 g
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slunečnice - semena 70 g
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Strouhanka 75 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slunečnicová semínka nasucho opražíme a 1 lžíci ponecháme stranou. Omyté bylinky, slunečnicová semínka a oloupaný česnek rozmixujeme, vmícháme zbylá semínka, nastrouhaný sýr a 3 lžíce oleje.
  2. Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme.
  3. Mleté maso smícháme se strouhankou, hořčicí a vejcem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 8 kuliček a mírně je zploštíme. Do středu každé dáme bylinkovou náplň, zabalíme do tvaru karbanátku a smažíme na oleji 10-12 minut.
  4. Podáváme s mrkvovým krémem.