Kuřecí náplň s houbami
Ingredience
Houby sušené |
25 g |
Játra kuřecí |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Šalvěj sušená |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno portské |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem.
- Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet.