Kuřecí náplň s houbami

Ingredience


Houby sušené 25 g
Játra kuřecí 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Šalvěj sušená 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Víno portské 1 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem.
  2. Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet.