Filé z okouníka s nudlemi

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cuketa 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 200 g
Nudle široké 250 g
Okouník mořský 800 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sůl bylinková 1 špetka
Vývar zeleninový 100 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem a olejem. Filé omyjeme, potřeme marinádou a vložíme do zapékací mísy. Pokapeme pestem, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 15 minut.
  2. Nudle uvaříme v osolené vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou mrkev i cukety nakrájíme na nudličky. Oloupanou, najemno nasekanou cibuli osmahneme na másle, přilijeme vývar a mrkev v něm podusíme asi 6 minut. Potom přidáme cukety a dusíme ještě 3 minuty. Podle chuti osolíme bylinkovou solí.
  3. Uvařené nudle spolu se smetanou vmícháme do zeleniny a podáváme s pečeným okouníkem.