Treska dušená v páře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Feferony |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.
- Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.
- Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.