Treska dušená v páře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Feferony 2 ks
Filé z aljašské tresky 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.
  2. Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.
  3. Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.