Telecí závitky s rozinkovou omáčkou

Ingredience


Hrozinky 150 g
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Mandle plátky 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pistácie 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 700 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno růžové 125 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.
  3. V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
  4. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.