Telecí závitky s rozinkovou omáčkou
Ingredience
Hrozinky |
150 g |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Mandle plátky |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pistácie |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
700 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno růžové |
125 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.
- Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.
- V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.
- Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.