Kuřecí prsíčka plněná Fetou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
75 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Necháme vychladnout.
- Omyté řízky osušíme a do každého prořízneme kapsu. Sýr nakrájíme na kostičky, smícháme se špenátem, naplníme do řízků, kapsy sepneme párátky.
- Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách asi 5 minut, vložíme do zapékací mísy, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 12 minut.