Kuřecí prsíčka plněná Fetou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 150 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 75 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Necháme vychladnout.
  2. Omyté řízky osušíme a do každého prořízneme kapsu. Sýr nakrájíme na kostičky, smícháme se špenátem, naplníme do řízků, kapsy sepneme párátky.
  3. Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na oleji po obou stranách asi 5 minut, vložíme do zapékací mísy, pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 12 minut.