Ricottový krém s malinovou omáčkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Maliny |
400 g |
Máta |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.
- Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.
- Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
- Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.
- Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.