Ricottový krém s malinovou omáčkou

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Maliny 400 g
Máta 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sýr Ricotta 500 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.
  2. Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.
  3. Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
  4. Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.
  5. Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.