Pistáciový krém s jahodovým pyré

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 35 g
Cukr moučkový 25 g
Jahody zahradní 500 g
Limetka 1 ks
Mango 1 ks
Pistácie 100 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.
  2. Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.
  3. Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.
  4. Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.