Pistáciový krém s jahodovým pyré
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
35 g |
Cukr moučkový |
25 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Limetka |
1 ks |
Mango |
1 ks |
Pistácie |
100 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.
- Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.
- Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.
- Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.