Lasagne s tuňákem
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
200 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Lasagne |
400 g |
Tuňák v oleji |
360 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje.
- Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
- Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu.