Lasagne s tuňákem

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Lasagne 400 g
Tuňák v oleji 360 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje.
  2. Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu.