Mandlové smaženky

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Mouka polohrubá 500 g
Olej rostlinný 3 dl
Sůl 1 špetka
Tresť mandlová 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále promícháme mouku s kypřicím práškem, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, mandlovou tresť, vejce a špetku soli. Studené máslo, nakrájené na vločky, poklademe kolem důlku, ze všech přísad vypracujeme vláčné, hladké těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.
  2. Na pomoučeném vále z těsta postupně vyvalujeme pláty silné 1,5 cm a oválným tvořítkem vypichujeme tvary mandlí.
  3. Olej rozpálíme ve vyšší vrstvě v hrnci a pečivo smažíme 8 - 10 minut dozlatova.
  4. Hotové smaženky obalíme v moučkovém cukru.