Zeleninové špagety s petrželkovým pestem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 1 ks
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 125 g
Špagety, Makarony 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek, lístky petržele, nastrouhaný sýr a řepkový olej rozmixujeme. Osolíme, opepříme a necháme zvolna táhnout na velmi mírném ohni.
  2. Oloupanou mrkev a cuketu nakrouháme na tenké plátky. Špagety vaříme v osolené vodě a 5 minut před dokončením varu přidáme nastrouhanou zeleninu. Špagety se zeleninou scedíme, 50 ml vody necháme stranou.
  3. Neokapané špagety se zeleninou smícháme s připraveným pestem a případně přelijeme vodou, kterou jsme dali stranou.
  4. Ihned podáváme.