Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jehněčí kýta |
1000 g |
Mandle plátky |
20 g |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Med ohřejeme a prolisujeme do něj česnek. Omytou a osušenou kýtu osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran polovinou česnekového medu. Maso vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.
- Potom k masu přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 minut. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme plátky mandlí. Pečeme dál, až se mandle upraží. Maso vyjmeme z trouby.
- Zbylý česnekový med zamícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
- Pečené maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.