Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem
Ingredience
Feferony |
1 ks |
Jogurt bílý |
100 g |
Maso mleté - mix |
450 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
100 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tortilla |
250 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.