Tortilly s mletým masem a ovčím sýrem

Ingredience


Feferony 1 ks
Jogurt bílý 100 g
Maso mleté - mix 450 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 100 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Tortilla 250 g
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso opečeme na rozehřátém oleji, přidáme na nudličky nakrájený pórek a feferonku a krátce vše osmahneme. Zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Tortilly ohřejeme v troubě, potřeme je jogurtem, poklademe mletým masem, nakrájenými olivami a na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Placky přeložíme napůl a potom ještě jednou do trojúhelníků. Ozdobíme snítkou kopru, ihned podáváme.