Zapékaná růžičková kapusta s treskou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
350 g |
Kapusta růžičková |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.
- Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.