Zapékaná růžičková kapusta s treskou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 350 g
Kapusta růžičková 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.
  3. Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.