Nudle s růžičkovou kapustou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapusta růžičková 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Nudle široké 400 g
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme na oleji a vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět na dílky pokrájenou cibuli, přidáme omytou, rozčtvrcenou růžičkovou kapustu a krátce vše osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a pod pokličkou asi 10 minut dusíme. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  3. Přidáme vařené nudle a krátce společně prohřejeme. Pokrm upravíme na talíře, posypeme rozškvařenou slaninou.