Zapečená rebarbora s jahodami

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Jahody zahradní 250 g
Krupice dětská 3 polévková lžíce
Mascarpone 50 g
Meduňka 1 ks
Mléko polotučné 125 ml
Reveň (Rebarbora) 1000 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
  2. Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.
  3. Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  4. Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.