Zapečená rebarbora s jahodami
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jahody zahradní |
250 g |
Krupice dětská |
3 polévková lžíce |
Mascarpone |
50 g |
Meduňka |
1 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Reveň (Rebarbora) |
1000 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
- Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.
- Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.