Brambory plněné šunkou a mozzarellou

Ingredience


Bazalka 10 g
Brambory 4 ks
Mozzarella 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 50 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory vaříme 20 minut v osolené vodě. Potom je podélně rozpůlíme, řezné plochy osolíme a opepříme.
  2. Mozzarellu a omytá rajčata nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
  3. Půlky brambor obložíme střídavě polovinou plátků šunky, plátky mozzarelly a rajčat, bazalkou a nakonec znovu šunkou. Brambory zabalíme do alobalu, nahoře jej necháme pootevřený. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  4. Plněné brambory podáváme v alobalu.