Brambory plněné šunkou a mozzarellou
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Brambory |
4 ks |
Mozzarella |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
50 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory vaříme 20 minut v osolené vodě. Potom je podélně rozpůlíme, řezné plochy osolíme a opepříme.
- Mozzarellu a omytá rajčata nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
- Půlky brambor obložíme střídavě polovinou plátků šunky, plátky mozzarelly a rajčat, bazalkou a nakonec znovu šunkou. Brambory zabalíme do alobalu, nahoře jej necháme pootevřený. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Plněné brambory podáváme v alobalu.