Masové kuličky na okurkových řezech

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 500 g
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a s kapary. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  2. Ze směsi tvarujeme malé kuličky, opékáme je na rozehřátém oleji ze všech stran 6 - 8 minut.
  3. Omytou okurku nakrájíme na plátky silné 1 cm, krátce je opečeme na rozehřátém másle. Plátky osolíme a opepříme.
  4. Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
  5. Plátky okurky urovnáme na mísu, zalijeme bylinkovou smetanou a poklademe masovými kuličkami.