Masové kuličky na okurkových řezech
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
500 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a s kapary. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- Ze směsi tvarujeme malé kuličky, opékáme je na rozehřátém oleji ze všech stran 6 - 8 minut.
- Omytou okurku nakrájíme na plátky silné 1 cm, krátce je opečeme na rozehřátém másle. Plátky osolíme a opepříme.
- Zakysanou smetanu promícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme.
- Plátky okurky urovnáme na mísu, zalijeme bylinkovou smetanou a poklademe masovými kuličkami.