Kuřecí prsíčka na zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
10 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje řízky opékáme po obou stranách asi 7 minut, vyjmeme je, necháme na teplém místě.
- Omyté ředkvičky pokrájíme na kolečka, očištěné fazolky překrojíme napůl.
- Oloupanou, najemno nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme ředkvičky a fazolky, přilijeme vývar a zeleninu dusíme asi 5 minut.
- Opečené řízky nakrájíme šikmo na plátky a podáváme s dušenou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou špagety.