Citronová vepřová panenka
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
50 g |
Ředkvička |
5 ks |
Rukola |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu.
- Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme.
- Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.