Citronová vepřová panenka

Ingredience


Citrony 1 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 50 g
Ředkvička 5 ks
Rukola 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu.
  2. Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme.
  3. Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.