Mističky s růžičkovou kapustou a mrkví
Ingredience
Kapusta růžičková |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
175 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Ořechy lískové |
180 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z mouky, mletých oříšků (150g), másla, 1 vejce a 1/2 lžičky soli připravíme těsto. Necháme 30 minut v chladničce odpočinout.
- Růžičkovou kapustu omyjeme a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut. 8 minut před koncem varu přidáme ke kapustě oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev.
- Zbylé oříšky nasekáme, zeleninu scedíme a necháme okapat. Malé koláčové formičky vymažeme máslem a naplníme těstem. Okraje přizvedneme. Na těsto rozložíme zeleninu. V mléce rozšleháme 2 vejce, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a směsí polijeme zeleninu. Povrch posypeme nasekanými ořechy.
- Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.