Mističky s růžičkovou kapustou a mrkví

Ingredience


Kapusta růžičková 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 175 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Mrkev kořen 250 g
Ořechy lískové 180 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, mletých oříšků (150g), másla, 1 vejce a 1/2 lžičky soli připravíme těsto. Necháme 30 minut v chladničce odpočinout.
  2. Růžičkovou kapustu omyjeme a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut. 8 minut před koncem varu přidáme ke kapustě oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev.
  3. Zbylé oříšky nasekáme, zeleninu scedíme a necháme okapat. Malé koláčové formičky vymažeme máslem a naplníme těstem. Okraje přizvedneme. Na těsto rozložíme zeleninu. V mléce rozšleháme 2 vejce, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a směsí polijeme zeleninu. Povrch posypeme nasekanými ořechy.
  4. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.