Játrový sýr s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 1 ks
Kompot ananasový 200 ml
Majoránka 10 g
Nové koření mleté 1 špetka
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr játrový 500 g
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje necháme zesklovatět oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí, nové koření, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Ananas (4 plátky) pokrájíme na kousky, 10 minut před koncem varu přidáme k zelí.
  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a játrovou paštiku nakrájenou na 4 plátky na něm opečeme z obou stran. Vyjmeme, necháme na teplém místě.
  3. Do výpeku přidáme lžíci oleje a 2 vteřiny v něm opékáme otrhané lístky majoránky. Vyjmeme je a dáme na papírovou utěrku.
  4. Paštiku rozdělíme na talíře, obložíme zelím a posypeme lístky majoránky.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.